Onderscheiding voor Limburgse Rode Kruisers

In het kader van 150 jarig bestaan van het Nederlandse Rode Kruis in september 2017 werden 150 vrijwilligers in Nederland onderscheiden met het bijzondere jubileuminsigne “Hier om te helpen” vanwege hun uitzonderlijke inzet voor het Rode Kruis. Zij werden voorgedragen aan het Landelijk bestuur door vele vrijwilligers en bestuursleden van de plaatselijke afdelingen en districts bestuurders.

Onlangs viel die eer te beurt aan zeven Limburgse Rode Kruisers.

Op zaterdag 09 september 2017 ontvingen zij deze bijzondere onderscheiding vanwege hun jarenlange, enorme en dankbare inzet voor het Rode Kruis. De onderscheiding werd uitgereikt op het Gouvernement in Maastricht door gouverneur Drs. Theo Bovens en de voorzitter van het district Zuid-Limburg de heer René Kuijer.

Deze plechtigheid werd in kleine kring gehouden. Naast de partners waren bestuursleden van de betreffende afdelingen aanwezig. De districtsvoorzitter riep om de beurt een gedecoreerde naar voren en vertelde een persoonlijk verhaal over zijn of haar bijzondere inzet

Van links naar rechts:

John Smeets (afdeling Kerkrade); Jo Smeets (afdeling Bocholtz-Simpelveld-Vaals); Wendy Bedet – Glasbergen (afdeling Brunssum); René Kuijer (districtsvoorzitter); Joep Smeets (afdeling Valkenburg – Nuth); gouverneur Theo Bovens; Frans Laumen (afdeling Sittard); Bert Kuipers (afdeling Geleen); Jo Bosch (afdeling Maastricht).

Het jubileuminsigne ‘Hier om te helpen’ werd landelijk aan 150 Rode Kruis vrijwilligers uitgereikt. Deze 150 gedecoreerden kwamen in de middag in hotel Krasnapolsky in Amsterdam bij elkaar waar ze door Zijne Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet (erevoorzitter Nederlands Rode Kruis) en Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Pieter Christiaan (vice-voorzitter Nederlands Rode Kruis) werden ontvangen. Daarnaast hebben de gedecoreerden ook kennis gemaakt met Humberto Tan en Irene Moors, beiden ambassadeurs van het Nederlands Rode Kruis.

Terwijl het feest in Amsterdam tegen het einde liep, stroomde de feestzaal in “Oud Zumpelveld” in Simpelveld vol met honderden Rode Kruis vrijwilligers. Om 18.30 uur begon de “Limburgse avond” met een keur aan Limburgse artiesten (o.a. Erwin, Martin Hurkens). Daarnaast zorgde coverband Hurricane voor de juiste muziek, die uitnodigde tot een geweldige danspartij.

Verder werd er aandacht besteed aan de catchbox en een kennisquiz over het Rode Kruis onder leiding van Sander Kleijkers, bekend van L1 TV. Sander sloot zijn interactief deel af met een talkshow met vier Limburgse vrijwilligers.

Uiteraard was er ook ruimschoots gedacht aan het versterken van de innerlijke mens in de vorm van en grootse barbecue.

De stemming zat er al goed in toen de gedecoreerden de feestzaal binnenkwamen. Het grote applaus gaf aan hoe dankbaar en hoe trots zij op deze zeven voorbeeldvrijwilligers zijn. De gedecoreerden vertelden in het kort hun ervaringen van hun reis naar Amsterdam.

In de late uurtjes kwam er een einde aan dit fantastische jubileumfeest.