Tijdens de vergadering van de afdelingsraad op 27 september 2011 van het Ned. Rode Kruis, afd. Bocholtz – Simpelveld – Vaals zijn 4 jubilarissen gehuldigd en in de bloemetjes gezet voor hun 20-jarig lidmaatschap. Voorzitter Harry Schnackers speldde hen de speld voor 20 jaar trouwe dienst op, overhandigde de bijbehorende oorkonde en een mooi boeket bloemen.


Tilla Souren-van de Weyer

Zij werd 20 jaar geleden lid van de toenmalige welfare. Sindsdien bezoekt zij thuis gasten en is zij wekelijks te vinden in het bejaardencentrum Bocholtz voor ontspanningsmiddagen voor de ouderen. Zij doet dit samen met de andere dames van Sociale Hulp.

 
Vivian Frings-Nijst en Paul Habets

De voorzitter huldigde deze 2 vrijwilligers samen, omdat zij destijds samen het Rode Kruis zijn binnengekomen via het Jeugd Rode Kruis. Zij hebben in de loop van de jaren vele opleidingen gevolgd en zijn thans actief binnen Noodhulp.
Paul is momenteel tevens bestuurslid algemeen.

 
Jo Smeets

“Goede wijn behoeft geen krans” , zo begon de voorzitter zijn laudatio over de huidige secretaris van de afdeling.
Jo heeft in 1991 ervoor gezorgd dat de afdeling startte met Jeugd-EHBO-A lessen op de basisschool in Bocholtz. Daarna kon de jeugd li
d / vrijwilliger worden van het Jeugd Rode Kruis. Jo werd de coördinator van de jeugd en samen met een werkgroep heeft hij jarenlang het voortouw genomen voor tal van activiteiten en lessen van een bloeiende jeugdafdeling.

Toen de toenmalige secretaris Wiel Laven in maart 2009 vrij plotseling overleed, nam Jo het secretariaat over.
Vanwege zijn uitgebreide staat van dienst kwam de voorzitter van het district Zuid-Limburg, René Kuijer, persoonlijk voorbij om Jo een beeldje aan te bieden. Ook sprak hij hem lovend toe.

 De afdeling hoopt nog jaren van de diensten van deze vrijwilligers gebruik te mogen maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto van links naar rechts:  Jo Smeets, Paul Habets, Vivian Frings, Tilla Souren

 

Truus Timmers-Janssen

coördinator vrijwilligersmanagement & opleidingen